Stefanshof

Stefanshof is een nieuw begrip in de Ardennen.

Het ligt idyllisch aan de rand van de Hoge Venen, in de Oostkantons, op ongeveer 165 km van Brussel. Snel en gemakkelijk te bereiken.

 

Op 530 m boven zeeniveau, voldoende hoog voor sneeuwgarantie, ligt het gehucht Stefanshof, met amper vijf boerderijen, als onderdeel van Schoppen dat op zijn beurt deel uitmaakt van de piloot gemeente Amel. Het oogt als een spookdorpje. De laatste inwoner overleed er in 2011.

Jacqueline en Rudy

Wij verheugen ons op uw bezoek!

Jacqueline en Rudy hebben hun oog laten vallen op één van die vijf boerderijen. Ze zijn allebei afkomstig uit het Meetjesland (O-Vl). Na een tussenstop van 30 jaar in Tervuren (Vl-Br) als zelfstandige aannemers in de bouw, was de tijd rijp voor relatieve rust.

Geen betere plek dan het paradijselijke Schoppen om te onthaasten en te herbronnen, dachten Jacqueline en Rudy. Het was liefde op het eerste gezicht. De afgelegen boerderij moest wel eerst grondig gerecycleerd worden…

Een aantal jaren later, een hoop denkwerk, plannen, vergunningen en ontelbare werkuren verder, blinken er nu twee vakantiewoningen op de site van Stefanshof: Haus Mirabelle en Haus Libelle.

Wat mag u verwachten

Wellness – Rust – Natuur

Deze beide vakantiewoningen Mirabelle & Libelle hebben elk een capaciteit van 12 à 14 personen. De onmiddellijke omgeving is kindvriendelijk én veilig. Er is geen storend doorgaand verkeer. De huizen zijn omkaderd door de meest uitbundige tinten groen zoals alleen de Ardennen dat kunnen bieden. Ze liggen in het middelpunt van wandellussen, fietsroutes (Ravel), mountainbikeparcours, langlaufloipen, paardrij- pistes,… De omgeving biedt vergezichten à volonté. Ongerepte fauna en flora liggen er uitnodigend te wachten om gespot te worden. De ruime regio bulkt van toeristische trekpleisters.

Wat onze klanten zeggen